leaves.png

Finance

V Sloveniji sredstva za delovanje šole zbira Dobrodelno društvo Tibet. Vsi, ki delujemo v društvu to počnemo na prostovoljni osnovi, zato so administrativni stroški zelo nizki in zbrana sredstva v celoti posredujemo v Šečen šolo.

V šoli potrebujejo denar za:

  • hrano, drva, elektriko, sveče, čistila, knjige, pohištvo, blago, obleke...
  • plače od učiteljev, kuhare
  • prevoze (avtomobil, tovornjak, najem traktorja, avtobusa)
  • gradbeni material in dela, pohištvo
  • zdravstveno oskrbo, inv. voziček (otroci zbolevajo in nekateri rabijo intenzivno zdravljenje. Stroski bivanja v bolnisnici in preiskav lahko dosegajo tudi nekaj tisoč evrov)
  • žepnine za prostovoljce

V Sloveniji smo od začetka akcije v letu 2006 do danes zbrali in v šolo posredovali 94.767 EUR, in sicer:

LETO
 
Zbrana sredstva v Sloveniji (v EUR)
 
2006 23.500
2007 19.534
2008 25.822
2009 12.724
2010 13.187

"V imenu prijateljev na Tibetu se vam toplo zahvaljujemo za vašo podporo Šečen dobrodelni šoli za sirote. S to šolo želijo Tibetanci sami v svoji skupnosti izboljšati življenske pogoje in mladi generaciji nuditi boljšo prihodnost. Zavedajo se, da le tako lahko njihova kultura preživi. Mi jih pri tem podpiramo in jim pomagamo.

S tem se gradijo medčloveške povezave, ki presegajo meje kultur in držav; ves svet postane naša domovina in človeška skupnost naša družina. Za sirote in ostale ljudi v tistih krajih, ki se jih bo šola s svojim vplivom dotaknila, bo to sodelovanje okno v svet, dobra plat globalizacije."

-- Matjaž Trontelj, predsednik Dobrodelnega društva Tibet

yak.png